Διαμόρφωση

μαθητικού δωματίου σύμφωνα με τις αρχές της ενεργειακής χωροθεσίας (Feng-shui)

Επιστροφή

Διαμόρφωση του μαθητικού δωματίου
σύμφωνα με τις αρχές της ενεργειακής χωροθεσίας (Feng-shui).


Παρόλο που όλοι προσπαθούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα άρτια εξοπλισμένο δωμάτιο, εργονομικό γραφείο και ενημερωμένη βιβλιοθήκη πολλές φορές παρατηρούμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο το αγγελούδι μας να κάτσει για πάνω από μισή ώρα στην ίδια θέση!

Για να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στο δωμάτιό του…
Βασική προϋπόθεση για διαύγεια και συγκέντρωση είναι ένας καλός ύπνος.
Το κρεβάτι ιδανικά θα πρέπει να κοιτάει προς την πόρτα του δωματίου (χωρίς όμως να βρίσκεται στην απόλυτη ευθεία – απέναντι και λοξά) και πίσω να βρίσκεται τοίχος.
Αν υπάρχει παράθυρο πάνω από το κρεβάτι φροντίζουμε να κρεμάσουμε σκούρες κουρτίνες τις οποίες θα κλείνουμε το βράδυ, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει κάτι σταθερό και συμπαγές.
Επίσης, αν πόρτα και παράθυρο βρίσκονται στην ίδια ευθεία, μπορούμε να κρεμάσουμε ένα μελωδό από το ταβάνι, για να βοηθήσουμε στην αρμονική ροή της ενέργειας.
Και πριν τον ύπνο δύο σταγόνες λεβάντα σε ένα μαντήλι κάτω από το μαξιλάρι σίγουρα θα χαρίσουν όμορφα όνειρα!

Το γραφείο δεν πρέπει να έχει πλάτη στην πόρτα του δωματίου, αλλά σε τοίχο. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τοποθετούμε ένα μικρό καθρέφτη στο γραφείο ώστε το παιδί την ώρα που μελετά να μπορεί να έχει έλεγχο της εισόδου.
Πίσω από την καρέκλα του μπορούμε να τοποθετήσουμε φυτό εσωτερικού χώρου ή ένα χαμηλό έπιπλο, ώστε να δίνουμε μια αίσθηση κάλυψης στον μαθητή.

Ιδανικό αιθέριο έλαιο για την ώρα της μελέτης είναι ο βασιλικός.

Μπορούμε να ρίξουμε 2-3 σταγόνες σε λύχνο για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην συγκέντρωση.
Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και με τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Το παιδικό δωμάτιο εκτός από χώρος μελέτης είναι παράλληλα χώρος ξεκούρασης και παιχνιδιού. Τις ιδιότητες αυτές θα πρέπει λοιπόν να τις εναρμονίσουμε σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών.

To βασικό χρώμα του δωματίου φροντίζουμε να είναι ήπιο όπως το γαλάζιο, το απαλό λιλά ή το πράσινο.
Μπορούμε στο χώρο μελέτης του να προσθέσουμε κίτρινες ή πορτοκαλί πινελιές που δίνουν ενέργεια και προωθούν την συγκέντρωση. Με τον τρόπο αυτό διαχωρίζουμε νοητά τον χώρο μελέτης από τον χώρο χαλάρωσης και οριοθετούμε τις λειτουργίες του χώρου.
Δεν αμελούμε τον καθημερινό αερισμό και καλή πρόοδο…

Aλεξανδρή Στέλλα
Σύμβουλος ενεργειακής χωροθεσίας
rainy2002@gmail.com


Επιστροφή

Top