Υγεία & Ευεξία για μια καλύτερη ζωή

Σε μία εποχή που αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση, ή σε μια δυσάρεστη περιπέτεια, πολύ λίγο σκεφτόμαστε το θαύμα που δημιουργήθηκε με την γέννησή μας.
Την ίδια μας τη ζωή .

Καθημερινά σκεφτόμαστε την υπέροχη αυριανή ημέρα που θα ξεκινήσουμε αυτη την δίαιτα που βρήκαμε στο Internet. Πόσο υπέροχα θα νοιώθουμε απο αύριο που θα κόψουμε το κάπνισμα, που θα πάμε γυμναστήριο, που θα, που θα.... Αύριο.

Ο λόγος είναι ένας. !!!
Δέν πονάμε για τον εαυτό μας. Γιατι την ζωή μας την χάρισαν. Οι γονείς μας. Δεν πληρώσαμε, δεν κοπιάσαμε, δεν ανησυχήσαμε.

Μόνο οταν έρθει η στιγμή που το σώμα μας διαμαρτύρεται και δεν είναι όπως "χθές" σκεφτόμαστε όλα αυτά που θα μπορούσαμε ή θα ήταν εύκολο να κάνουμε απο μόνοι μας και πολυ εύκολα.
Δεν αναφέρομαι σε κάποια μαγική συνταγή, αλλα σε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας με περισσότερη προσοχή στην πρόληψη και την διατήρηση της σωματικής μας ευεξίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με βάση παρόμοιες διαπιστώσεις προβλέπει ότι ο παχύσαρκος πληθυσμός στον πλανήτη αναμένεται να διπλασιαστεί έως το έτος 2015!

Τελικά όλες αυτές οι αναρίθμητες αναλύσεις συνεχώς επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα. Το πιο απλό είναι να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε τη μοίρα. Το σωστότερο όμως είναι να αντιδράσουμε και να πάρουμε τη ζωή και τις συνήθειές μας στα χέρια μας.

Πάρτε μια βαθειά αναπνοή, χαλαρώστε και σκεφτείτε ότι η παρούσα πραγματικότητα θα αρχίσει να αλλάζει από τη στιγμή που εσείς θα το αποφασίσετε.

Εμείς σας δίνουμε μια δωδεκάδα ιδεών, συμπληρώστε εσείς ότι επιπλέον νομίζετε και ξεκινήστε την οργάνωσή σας.

Στόχος μας είναι η ποιότητα της ζωής μας

1. Σκεφτείτε θετικά, χαμογελάστε και πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν ή αυτούς που εσείς νομίζετε, στο Θεό, στον σύντροφό σας, στα παιδιά σας, στους γονείς σας, στους συνεργάτες σας...

2. Δραστηριοποιηθείτε – κινηθείτε - γυμναστείτε. Ζώντας μια υποτονική ζωή αυξάνετε τις πιθανότητες για σοβαρές ασθένειες. Η προσεκτική τακτική άσκηση εκτός του ότι αυξάνει τα χρόνια, τα κάνει πιο ποιοτικά. Δηλαδή μειώνει τα κάθε λογής φάρμακα και άσκοπες επισκέψεις στους γιατρούς. Ωφέλεια οικονομική αποφασίστε εσείς, ανάλογα. Σκεφτείτε ότι εφαρμόζοντας όλες τις ιδέες θα είστε σε λίγο έτοιμοι να εξοπλίσετε το προσωπικό σας γυμναστήριο από τα χρήματα που εξοικονομήσατε…!

3. Κόψτε το κάπνισμα, κάντε το σημαντικότερο βήμα. Πρόκειται για μια σοβαρή εξάρτηση που κόβεται προσπαθώντας εξίσου σοβαρά. Τα οφέλη στην υγεία σας αμέτρητα, αντίστοιχα και στην τσέπη σας, από μια τέτοια απόφαση. Σκεφτείτε, 1 πακέτο τσιγάρα κοστίζει 3+ ευρώ, επί 30 ημέρες, κερδίζετε 90 ευρώ μηνιαίως τουλάχιστον.

4. Κόψτε τη ζάχαρη και γενικά τα γλυκά. 'Λιγότερη ζάχαρη, περισσότερα γενέθλια'. Ο διαβήτης, που γερνά συντομότερα τα κύτταρά μας, δύσκολα θα σας επισκεφτεί.

5. Παρακολουθήστε λιγότερη τηλεόραση. Σε μία ώρα τηλεθέασης καταναλώνουμε πατατάκια, διάφορα σνακ, ποτά και τσιγάρα προσθέτοντας άδειες θερμίδες, κατάλοιπα καπνού στον οργανισμό μας. Αντί να ξαπλώσετε στον καναπέ σας βάλετε τα αθλητικά παπούτσια σας και περπατήσετε.

6. Κάνετε τακτικά προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Πηγαίνετε στον γιατρό σας και ζητήστε του να σας κοιτάξει από πάνω έως κάτω, από την κορυφή έως τα νύχια προσεκτικά. Σοβαρές ασθένειες θεραπεύονται όταν είναι σε πρώιμα στάδια.

7. Ηρεμήστε και οδηγήστε. Τα τροχαία ατυχήματα είναι από τις σοβαρότερες αιτίες θανάτων (ειδικά στις νεότερες ηλικίες), προκαλώντας τρομερές αλλαγές στην υγεία και την ευζωία των εμπλεκομένων.

8. Αποφύγετε να παίρνετε το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα για μικρές αποστάσεις που μπορείτε να περπατήσετε. Από μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται πως στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για αποστάσεις μικρότερες του 1 χλμ εννέα φορές την εβδομάδα, κατέχοντας την πρωτιά, όταν στη δεύτερη, Ιταλία, το χρησιμοποιούν τέσσερις φορές. Ευκαιρία για κίνηση, περπατήστε λοιπόν…!

9. Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας και απελευθερώστε με αυτόν τον τρόπο περισσότερη αυξητική ορμόνη που έχει η υπόφυση, ώστε να αμβλύνετε την διαδικασία της γήρανσης. Έρευνες δείχνουν ότι ιδανική θερμοκρασία ύπνου είναι οι 16ο C, ενώ θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 24ο C προκαλούν νευρικότητα και μειώνουν την ποιότητα του ύπνου.

10. Προγραμματίστε με ακρίβεια τις αγορές σας. Αποφύγετε να πηγαίνετε νηστικοί στα super markets, γιατί η πείνα δεν είναι ο καλύτερος οδηγός για ψώνια. Αγοράστε ακριβώς τις ποσότητες που θα καταναλώσετε σε μια εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε σχεδιάσει το καθημερινό σας διατροφολόγιο.

11. Αντισταθείτε σε κάθε λογής πειρασμούς που μειώνουν την υγεία και μας δημιουργούν αισθήματα ενοχής. Μπορείτε να δυναμώσετε την θέλησή σας ακριβώς όπως δυναμώνετε τους μύες σας, με εξάσκηση. Καταστρώστε σχέδια και δημιουργείστε συνήθειες, π.χ. κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 6:00 μ.μ. θα πηγαίνω γυμναστήριο. Μ΄αυτόν τον τρόπο εξασκείτε την ικανότητα του αυτοελέγχου σας και σιγά – σιγά αυξάνετε την αποφασιστικότητά σας σε όλους του τομείς.

12. Επιπροσθέτως η φυσική άσκηση σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή (κατά προτίμηση μεσογειακή διατροφή) μπορεί να αυξήσει τη δυνατότητα να εργάζεστε με μεγαλύτερη ένταση χωρίς να κουράζεστε. Σας δίνουν περισσότερη ενέργεια και σθένος για να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις της καθημερινής σας ζωής και σας εφοδιάζει με απόθεμα για να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις των απρόσμενων και επειγόντων καταστάσεων. Βοηθάει να κρατάτε χαμηλά τη νευρική ένταση και υψηλά την πνευματική σας υγεία. Σας οδηγεί σε ένα βιολογικό ξανάνιωμα 10 - 15 χρόνια και μειώνει τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων.

Δείτε την εποχή μας σαν μια ευκαιρία ώστε να διορθώσετε οτιδήποτε δεν σας αρέσει, ξεκινώντας από τα πιο απλά και καθημερινά.

Η επιλογή ειναι δική σας.

 

Top

 

Κάψτε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο!

Δοκιμάστε να παρεμβάλλετε διαστήματα έντονης προσπάθειας στην προπόνησή σας!
Για παράδειγμα αν κάνετε ποδήλατο για 20 λεπτά, προσπαθήστε να παρεμβάλλετε 3λεπτα στα οποία …θα τα δώσετε όλα!
Στη συνέχεια δώστε στον εαυτό σας το χρόνο να ξεκουραστεί μειώνοντας την ένταση και το ρυθμό της άσκησης.
Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η τακτική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αποτελεσματικότερες μεθόδους απώλειας βάρους, και εξηγείται ως εξής: Είναι πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος από μία προπόνηση με συνεχόμενα μέτρια ένταση εφόσον στα διαστήματα έντονης προσπάθειας ανεβαίνουν οι σφυγμοί της καρδιάς, οι οποίοι όμως παραμένουν ψηλά ακόμα και όταν η ένταση της άσκησης πέφτει! Ουσιαστικά «προκαλείτε» το σώμα σας να χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια, προσπαθώντας να προσαρμοστεί μεταξύ έντονης και μέτριας προσπάθειας. (Pete McCall, personal trainer and exercise physiologist with the American Council on Exercise)

Top

Επιστροφή

Berkemann Shoes

Ανατομικά Υποδήματα

Τηλ. 210­ 5134368

Ανατομικά Υποδήματα - BERKEMANN

Περισσότερα..

Privy Vita

Εναλλακτικό Κέντρο
Υγείας & Ευεξίας
Πόπη Ρεμούνδου

Περισσότερα..

Παρουσίαση

Θεραπευτές, Προϊόντα, και Σύμβουλοι Εναλλακτικών Θεραπειών.

Περισσότερα..