(Σ.Ε.Θ.) Συμπληρωματικές και Εναλλακτικές Θεραπείες

Ο όρος Σ.Ε.Θ και ο όρος εναλλακτική ιατρική συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει πρακτικές που υποκαθιστούν ή συμπληρώνουν τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες. Η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική περιλαμβάνει πρακτικές οι οποίες έχουν πλέον επιστημονικές αποδείξεις από πανεπιστημιακές έρευνες ως προς την ωφελιμότητα και αποτελεσματικότητά τους. Η ευρωπαϊκή κοινότητα αποκαλεί τις Συμπληρωματικές και Εναλλακτικές θεραπείες ως "Μη Συμβατική Ιατρική". Με αυτό τον όρο περιγράφονται συνήθως η ομοιοπαθητική, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η ρεφλεξολογία, η αγιουρβεδική ιατρική, η χειροπρακτική, η βοτανοθεραπεία, η Οστεοπαθητική, η Ανθοθεραπεία, η Αρωματοθεραπεία, ο Βιοσυντονισμός, η Φυτοθεραπεία, η Μελισσοθεραπεία, η Κρανοϊερή θεραπεία, το Ρέικι, η Υδροθεραπεία, το Bowtech, η Χρωμοθεραπεία, η Συστημική Αναπαράσταση, η Naturopathy, κ.α.
Το σύστημα των περισσοτέρων εναλακτικών θεραπειών είναι πολύ απλό. Διεγείρεται η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στο εγκεφαλικό κέντρο, προκαλώντας την επαναρύθμιση και τη θετική ανταπόκριση ορμονών και άλλων οργάνων του σώματος με αποτέλεσμα την αυτοθεραπεία.
Στην ιστοσελίδα μας προσπαθούμε να αποδώσουμε το πραγματικό νόημα κάθε μορφής εναλλακτικής θεραπείας, χωρίς υπερβολές, με κύριο χαρακτηριστικό τις θεραπευτικές μεθόδους που ασκούνται στην Ελληνική επικράτεια.
Η πλειοψηφία των εναλλακτικών ιατρικών πρακτικών χαρακτηρίζονται ως ολιστικές, προσεγγίζοντας τα φυσικά, πνευματικά και συναισθηματικά χαρακτηριστικά του ασθενή.

Η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική περιλαμβάνει πρα-κτικές οι οποίες έχουν συχνά πνευματική, μεταφυσική ή θρησκευτική βάση, μη αποδεδειγμένες ή ελε-γμένες πρακτικές ή γνώσεις, οι οποίες δεν προέρχονται από την παραδοσιακή ευρωπαϊκή ιατρική, ή άλλες εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις.

 

 

Αυτογνωσιακό Reiki

Αυτογνωσιακό REIKI

To Αυτογνωσιακό Reiki διδάσκει τη Φιλοσοφία της Ζωής και απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους επιζητούν να αναβαθμίζουν το συνειδησιακό και ψυχικό τους επίπεδο μέσα στην καθημερινότητά τους.
Απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν τη γνώση του εαυτού και επιδιώκουν την συνεργασία με τον Ανώτερο Εαυτό τους και τις Θείες Δυνάμεις. Απευθύνεται σε όσους οραματίζονται πνευματική ανάταση για τον εαυτό τους και την κοινωνία των ανθρώπων.
Περισσότερες πληροφορίες

Top


Ρεφλεξολογία

Ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού αν στην περίπτωση του ασθενή δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια γίνεται στα χέρια.

Περισσότερες πληροφορίες
Top
Ομοιοπαθητική
Ομοιοπαθητική

Η Ομοιοπαθητική, από τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στην αρχή των ομοίων και τον κανόνα της απειροελάχιστης δόσης, έχοντας ως κεντρικό αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια» (similia similibus curantur). Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική (European Committee for Homeopathy), που αποτελείται από εκπροσώπους οργανώσεων ομοιοπαθητικών γιατρών, ορίζεται ως «ένα σύστημα πρακτικής ιατρικής, με σκοπό τη μεθοδολογική βελτίωση της υγείας ενός οργανισμού, μέσω της χορήγησης φαρμακολογικά δοκιμασμένων και κατάλληλα επεξεργασμένων ουσιών που επιλέγονται ανά περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο των ομοίων». To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κλασικής Ομοιοπαθητικής ορίζει την ομοιοπαθητική ως «θεραπευτική τέχνη και ιατρική επιστήμη». Οι βασικές αρχές της ομοιoπαθητικής προτάθηκαν για πρώτη φορά το 1796, από τον Γερμανό γιατρό Σάμουελ Χάνεμαν (1755-1843) και η πρώτη χρήση του όρου ομοιοπαθητική, από τον ίδιο, χρονολογείται το 1807. O όρος αποδίδεται επίσης στον Ιπποκράτη.

Περισσότερες πληροφορίες

 

 

Reikipath

Αυτογνωσιακό Reiki
Δέσποινα Κληρονόμου

Reikipath - Δεσποινα Κληρονόμου

Περισσότερα..

Berkemann Shoes

Ανατομικά Υποδήματα

Τηλ. 210­ 5134368

Ανατομικά Υποδήματα - BERKEMANN

Περισσότερα..

Privy Vita

Εναλλακτικό Κέντρο
Υγείας & Ευεξίας
Πόπη Ρεμούνδου

Περισσότερα..

D. Tsouroupis

Φυσιοθεραπείες, Ρεφλεξολογία, Shiatsu.
Δημήτρης Τσουρούπης

Τηλ. 694,6110809

Θουκιδίδης Παπαδόπουλος

Ομοιοπαθητικός
Pranic Healer

Περισσότερα..

Γανοθεραπεία

Απλή, οικονομική και φυτική αποτοξίνωση
σε κυτταρικό επίπεδο

Περισσότερα..